Alapanyag kisokos:

fehér máz

A fehér máz egy igazi varázslatos alapanyag a konyhában, ami szinte bármilyen édességet feldob! Ez a finom, sima bevonat általában cukorból, tojásfehérjéből és egy csipetnyi citromléből készül, így nemcsak szépséget, de ízt is ad a süteményeknek. A fehér máz különösen népszerű tészták díszítésénél, és tökéletes választás muffinok, torták, vagy akár karácsonyi cukorkák bevonására.

Tapasztalt cukrászok azt mondják, hogy a fehér máz nem csupán esztétikai szerepet játszik, hanem megvédi az alatta lévő süteményeket a kiszáradástól is. Tudtad, hogy a középkorban a cukor még egyáltalán nem volt ennyire elterjedt? A fehér máz segített abban, hogy a sütemények és konzervek tartósak maradjanak – igazi életmentő a konyhában!

Ha fehér mázzal dolgozol, fontos, hogy a tojásfehérjék szobahőmérsékleten legyenek. Az elkészítés során lehet, hogy kicsit gyakorolnod kell a felverést, hiszen a tökéletes máz eléréséhez kemény habra van szükség. Csak ne feledd, ha nem jönne össze elsőre, nyugodtan próbálkozz újra! A végeredmény megéri a fáradságot. Tárold hűtőben, amíg nem használod, de figyelj, hogy ne száradjon ki.

Használj bátran fehér mázat, és élvezd a süteményeid új, varázslatos megjelenését!