Alapanyag kisokos:

fahéjrúd

A fahéjrúd egy igazi kincs a konyhádban, amit biztosan érdemes felfedezned, ha még nem tetted volna. Ez a fűszer a fáknak, pontosabban a Cinnamomum nemzetség faágainak kérgéből készül. A leggyakoribb változata a Cinnamomum verum, más néven „igazi fahéj”, amely kellemes, édes aroma jegyében tündököl, és varázslatosan feldobja az ételeket.

Fahéjrúdra szükséged lehet vele készült ételekben is, mint például a klasszikus almás pite vagy a fűszeres forralt bor. Használhatod még currykben vagy különböző süteményekben is. Párosíthatod gyümölcsökkel, különösen az almával és a körte, de egy jó csokoládéval is szuperduettet alkothat!

Érdekesség, hogy a fahéj már több ezer éve részét képezi az emberi táplálkozásnak; az ókori egyiptomiak például balzsamozáshoz is használták. Ha niharosak is vagyunk majd, íme egy trükk: ha nem tudod, hogyan használd, robbantsd szét a rudakat a főzés előtt, hogy még intenzívebb ízt kapj!

A fahéjrúdat száraz, hűvös helyen tárold, és igyekezz minél frissen felhasználni. Előtte csak annyit érdemes cifra életben tartani, hogy megetnek-e az egész rúdakat, mert a lőrincz süti úgy ki tudja végezni. Szóval, bátorság, és indulj el a fűszerekkel teli kalandban a konyhában!