Alapanyag kisokos:

fahéj

A fahéj egy igazi ínycsiklandó fűszer, amely az otthoni főzés elengedhetetlen szereplője. Eredete egészen a trópusi területekig nyúlik vissza, főleg Sri Lankában és Dél-Ázsiában terem. A fahéjat a fahéjfának, vagyis a Cinnamomum verum kérgéből nyerjük, és nem csak illatos, de egészséges is! Két fő típusa létezik: a Ceylon fahéj, ami a „hamisítatlan” verziója, és a Cassia fahéj, ami a boltokban gyakoribb, de nem annyira aromás.

Na de mire is használhatod a konyhában? A fahéj kiválóan passzol az édes süteményekhez, mint a fahéjas csiga vagy a répatorta, de a levesek és pörkölt ételek ízét is feldobja, sőt, az almás ételek és a forralt bor elmaradhatatlan összetevője is.

Képzeld el, hogy a fahéj a konyhában egyfajta varázsló: pici mennyiségben is képes csodákat tenni! Érdemes tudni, hogy a fahéjat hűvös, száraz helyen tárold, lehetőleg zárt üvegben, hogy ne veszítse el aromáját. Ha por formájában használod, mindig frissen őröld, így biztosan megmarad az íze és illata – és ha már itt tartunk, a frissen őrölt fahéj szinte megríkatja a régit!

Szóval, merülj el a fahéj világában, és hagyd, hogy ez az illatos fűszer varázslatos élményekhez vezessen a konyhában!