Az ételízesítő egy igazi konyhai szuperhős, ami sok otthoni szakács titkos fegyvere! Eredetileg fűszerek és ízesítők kombinációjából készült, melyek célja, hogy felerősítse az ételek ízét, és adjon egy kis pluszt a főzéshez. Létezik természetes változata is, mely különféle gyógynövényekből és zöldségekből készül, de a feldolgozott változatok, például a porított változat, gyakran tartalmaznak ízfokozókat is.
Hogy mire használjuk? Az ételízesítő fantasztikusan sokoldalú! Szószokban, levesekben, pörköltekben, sőt még salátákba is szórhatod. Képzeld el, ahogy egy kis csipetnyi ételízesítő varázsol a sima zöldborsófőzelékből valami igazán különlegest! Külön figyelj arra, hogy ne ess túlzásba, mert könnyen átveheti az ízek hatalmát.
Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy az ételízesítőt nem csak az ételek ízesítésére használhatod, hanem kiválóan alkalmas különböző marinádok és páclevek készítéséhez is, hiszen a húsok ízét igazi élménnyé varázsolja.
Mivel érdemes dolgozni vele? A legjobb, ha hűvös, száraz helyen tárolod, mert így sokáig megőrzi frissebb ízeit. Konyhai munkád során mindig csak annyit használj belőle, amennyire tényleg szükséged van, hogy a főztöd ne váljon egy csipetnyi íz-orgia színhelyévé! Szóval, vágj bele bátran, és érezd, ahogy az ételízesítő életet lehel a fogásaidba!