Alapanyag kisokos:

ételecet (10%-os)

Az ételecet (10%-os) tulajdonképpen egy igazi konyhai alapból készült csoda, amelyet a háztartások szuperhősének is nevezhetünk! Eredetét tekintve az ecet erjesztési folyamatából származik, amely során az alkohol baktériumok segítségével savasabbá válik. Bár sokan ismerjük az almaecetet vagy a borocskából készült változatokat, a 10%-os ételecet egy külön kategóriát képvisel, és szuper praktikus a főzés világában.

Mire használható a konyhában? Nos, itt jön a móka! Saláták önteteivel kezdődve, húsok pácolásáig vagy akár savanyításra is alkalmazhatod. A savanyúság titkos fegyverét adja minden falatban, és bizonyos ételek ízét igazán fel tudja dobni! Gondolj csak a házi tartármártásra vagy a pácban csücsülő csirkére – mennyei!

Tudtad, hogy az ételecet számos házi praktika alapja is lehet? Például, ha csodásan puha húst szeretnél, érdemes egy kis ételecettel búcsúztatni a szorongó húsokat, miközben csírátlanítod a konyhapultodat is – nem rossz a multitasking, igaz?

Valamint, ha az ételecetet tárolod, tartsd egy sötét, hűvös helyen, így megőrzi frissességét a következő gasztronómiai kalandodhoz. Tehát bátran merülj el benne, és hozd ki a legtöbbet ebből a savanyú, de annál inkább szerethető alapanyagból!