Alapanyag kisokos:

erős almapaprika

Az erős almapaprika egy igazi kis csoda a konyhában, amely a paprikafélék családjának tagja. Olyan magyar ízek sokaságát rejti magában, amelyek megcsinálják a napodat! Ezt a csípős kis paprikát főleg Magyarországon termesztik, de megtalálható más közép-európai országokban is. Az almapaprika édes és csípős fajtákban is létezik, tehát akárcsak a fűszeres barátaival, ezzel is rengeteg variációt kipróbálhatsz!

Mire használhatod? Az erős almapaprika remek választás húsok, zöldségek és ragu- ételek ízesítésére. Ha szereted a lecsót, akkor ez a paprika kötelező hozzávaló! Mellesleg, a bögre pirospaprika-lekvár igazi különlegesség! Szóval ha már unod a szokásos ízeket, egy kis erős almapaprika életet lehel a főztödbe.

Ha érdekes történetet keresel, tudtad, hogy a paprikát a 16. században hozták be Magyarországra, és azóta igazi nemzeti kincsé vált? Néhányan még azt is állítják, hogy a paprikamezők a legjobb munkahelyek, ahol a napsütésben lehet üldögélni!

A tárolásával sincs sok gond – a hűtőszekrényed zöldséges rekeszében néhány hétig simán elél, de ha hosszabb távra tervezel, érdemes megszárítani vagy befőzni is. És hogy mit érdemes még figyelembe venni? Mindig vegyél kesztyűt, mikor dolgozol vele, mert hidd el, senki sem akarja a csípősségét a szemébe tenni! Szóval, vágj bele, és kezdd el felfedezni az erős almapaprika titkait!