Alapanyag kisokos:

erőleves kocka

Az erőleves kocka egy igazi kis csoda az otthoni főzés világában! Ez a kis szilárd blokkokban érkező ízesítő, főként zöldségekből, húslevesből és sóból készül, így igazán praktikus megoldás a levesek, mártások és pörköltek ízének fokozására. Az erőleves kockák tömörített erőfeszítések – pár perc alatt egy teljesen ízletes alaplevet varázsolhatsz velük!

Ezek a kockák igazi szuperhősökként sokféle ételhez párosíthatók, legyen szó klasszikus zöldséglevesről, akár egy gazdag marhapörköltről. Az éttermek titkos fegyvere is sokszor, hiszen az ízeket nagyban feldobja, így a profi szakácsok sem vetik meg.

Érdekes, hogy az erőleves kockák a 19. század végén jelentek meg, és azóta népszerűségi versenyt futnak a friss húslevesekkel. Egy trükk, hogy ha feloldod előre egy kis vízben, még intenzívebb ízt kapsz, mintha közvetlenül a főzés végén dobnád az ételbe.

A tárolásukat illetően érdemes száraz, hűvös helyen tartani, és figyelj, hogy a csomagolás mindig zárva legyen, így megőrzik frissességüket. Ki mondta, hogy nem lehet egyszerű és ízletes az otthoni főzés? Az erőleves kocka a barátod lesz a konyhában – nyomj egy jó ízt a levesedbe vele!