Alapanyag kisokos:

édes káposzta

Az édes káposzta egy igazi klasszikus zöldség, amely a Brassicaceae család tagja, és a keresztesvirágúak közé tartozik. Eredeti hazája a Mediterráneum, de ma már világszerte elterjedt, és szinte minden konyhában megtalálható. De miért is imádjuk ennyire? Mert az édes káposzta gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, sőt, még a diétádba is remekül beilleszthető!

Főzéskor a húsételek mellett kiválóan párosítható a gyökérzöldségekkel, mint például a répával vagy a céklával, és a tökéletes párost alkot a hagymával is. Előételként egy jó káposztasaláta, a főétkezéseknél pedig elengedhetetlen a töltött káposzta vagy a savanyú káposzta. Még azt is mondhatnánk, hogy az édes káposztának szinte megannyi arca van, amivel mindig meglepheted a vendégeidet!

Érdekességként tudnod érdemes, hogy a káposzta már több ezer éve része az emberi táplálkozásnak, a rómaiak és a görögök is előszeretettel fogyasztották. Tehát amikor falatozol belőle, egy igazi történelmi csemegét élvezel!

A feldolgozás során fontos, hogy alaposan megmosd, mielőtt nekikezdesz, és ha tartósítani szeretnéd, a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss maradhat. Először is vágd le a torzsát, majd rengasd meg a leveleit, így könnyebben tudsz dolgozni vele. Szóval ugye, nem nehéz? Tedd a középpontba az édes káposztát, és varázsolj valami különlegeset a konyhádban!