Alapanyag kisokos:

dashi por

A dashi por egy igazi titkos fegyver a japán konyhában! Ez a szuper praktikus alapanyag a dashi, azaz a japán alaplé egyszerűsített változata, melyet főként tengeri alapanyagokból készítenek, mint például kombu (tengeri hínár) és bonito (szárított tonhal). A dashi por révén pillanatok alatt elkészítheted a híres japán leveseket, mint a miso levest, vagy bátran használhatod sós-nikifés ételekhez, például ramenhez.

A dashi por nemcsak időt spórol meg, de ízével is csodákat művel: egy csipet elég ahhoz, hogy bármilyen ételt energikusabbá varázsoljon. És itt jön a legjobb rész! Annyira egyszerű a használata, hogy akár egy vakáció alatt is megtanulhatod, hogyan készíts finom leveseket vele (igaz, a japán főzés egy kicsit több gyakorlást igényel).

Mivel koncentrált ízvilággal rendelkezik, tárolásra érdemes hűvös, száraz helyen tartani – valószínűleg a fiókod mélyén, ahol évek óta érlelődik a só. Ha felhasználod, csak annyit érdemes belőle tenni, amennyit garantáltan fel is használsz. És ha éppen nincs kedved túl sokat főzni, próbálj ki egy dashi levet egy gyors tészta ételhez – egy kis víz, dashi por és tészta, kész! Szóval, hajrá, a dashi por a következő kulináris kalandodhoz!