**Cukkini – a zöld csoda a konyhában**
A cukkini, vagy ahogy sokan ismerik, a nyári tök, egy ízletes és sokoldalú zöldség, amely a tökfélék családjába tartozik. Eredetileg Mexikóból származik, de mára világszerte népszerűvé vált, hiszen nemcsak finom, de egészséges is. Alacsony kalóriatartalma és magas víztartalma miatt ideális választás a könnyű ételek kedvelőinek.
Cukkinivel számtalan ételt készíthetsz. Használhatod salátákban, levesekben, párolva vagy akár gratinálva is. A cukkini nagyszerűen párosítható a fokhagymával, bazsalikommal és sajtokkal, így rendkívül ízletes ételek születhetnek belőle. Ha pedig szereted a kihívásokat, próbáld meg sütni, akár cukkini “spagettiként” a klasszikus tészta helyett!
Itt egy érdekesség: tudtad, hogy a cukkini virága is ehető? A tökvirág tökéletes töltve, és igazi csemege lehet az asztalon.
A cukkini előkészítése egyszerű: mosd meg, majd hámozd meg, ha szükséges (de a héját érdemes megtartani, hisz tele van tápanyagokkal). Tárolás szempontjából a hűtőszekrény zöldségtartója a legjobb barátja, de a frissesség érdekében lehetőleg fogyaszd el néhány napon belül. Csak arra ügyelj, hogy túl sokáig ne tárold, mert könnyen elfolyósodik.
Cukkini, a zöld csoda – vágj bele, és fedezd fel a konyhád új kedvenc alapanyagát!