Alapanyag kisokos:

csontos sertésborda

A csontos sertésborda egy ínycsiklandó és sokoldalú alapanyag, ami a sertés hátsó részéből származik, a bordák közepén helyezkedik el. A hús telítettsége és gazdag íze miatt az egyik legkedveltebb választás a grillszezonban, de a téli levesekből sem hiányozhat.

Ez az alapanyag remekül illik a klasszikus ételekhez, mint például a sült sertésborda barbecue szósszal leöntve, vagy egy ízletes sertésborda pörkölt, amihez a jó öreg nokedli is dukál. Párosíthatod szaftos almával és káposztával, vagy játszhatsz a fűszerekkel: a rozmaring és a fokhagyma különösen jól harmonizál a bordákkal.

Érdekesség, hogy a csontos sertésborda húsának zsírja segít megőrizni a szaftosságát, ezért nem érdemes túlságosan megszabadulni tőle. Nos, talán kicsit párnásabb, mint a diétás ételek kedvelőinek ideális lenne, de ki mondta, hogy a bűnözés nem néha jól esik?

A munkához mindenképp figyelj arra, hogy a húst előbb szobahőmérsékletre hozd, így egyenletesebben sül majd. Mivel a csontos sertésborda viszonylag zsíros, hosszabb tárolást igényel a hűtőben, de be is fagyaszthatod, ha nem azonnal használnád.

Most, hogy jobban megismered a csontos sertésbordát, ne habozz, vágj bele a főzésbe, és hozd ki belőle a maximumot! Az ízek garantáltan elvarázsolnak!