Alapanyag kisokos:

csokoládé

A csokoládé, ami nemcsak kedvenc édességünk, de a konyhánk egyik szupersztárja is! Eredete a kakaóbabból származik, amelyet a kakaófa terméséből nyernek. A feldolgozott változatai közül a tejcsokoládé, a fekete csokoládé és a fehér csokoládé a legismertebbek. A fekete csokoládé különösen népszerű a felnőttek körében, míg a tejcsokoládé gyerekek kedvence.

A főzésben a csokoládé rengeteg lehetőséget kínál! Használhatod süteményekben, tortákban, fagylaltokban, sőt, nem ritka, hogy a chili vagy pörkölt ételek titkos hozzávalójaként is feltűnik. Ha valami különleges párosítást keresel, próbáld ki a csokoládét sós ételekkel, például sajtokkal vagy avokádóval – garantáltan megleped magad!

Tudtad, hogy a csokoládé az ókori maják és aztékok kedvenc itala volt? Igen, az élvezeti értéke mellett egyfajta „pénzként” is használták. Na, de ne kalandozzunk el! Amikor csokoládéval dolgozol, ügyelj arra, hogy mindig jól tárold, hűvös, száraz helyen. Az olvasztásához pedig a gőz fölötti kíméletes melegítést ajánlom – így elkerülheted a „csomósodás” szörnyűségét.

Szóval, bátran kalandozz a csokoládé birodalmában a konyhában! Ne félj kísérletezni, hiszen a csokoládé mindig megérti, hogy egy kicsit (vagy egy kicsit sokat) túltoltad a határokat!