Alapanyag kisokos:

csokimáz

A csokimáz egy igazán édes csoda, ami minden édességet feldob! Ez az alapanyag nem más, mint olvasztott csokoládéból és különböző zsírokból készített máz, amelyet sütemények, torták, fánkok, és akár fagyik bevonására is használhatsz. A csokimáz eredete a csokoládé ősi történetéhez nyúlik vissza, hiszen a kakaóbabtól kezdve egészen a ma elérhető ínycsiklandó bevonatokig rengeteg változáson ment át.

A csokimáz nemcsak finom, hanem variálható is! Keverhetsz hozzá tejszínt a krémesebb állagért, vagy akár fűszereket, mint például vaníliát, a különleges ízélményért. De vigyázz, ha túlságosan sok chilit adsz hozzá, lehet, hogy a családod meglepődik, még ha az ízek jól is passzolnak! Szóval mértékkel!

Ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki belőle, ügyelj a tárolásra! A csokimázt sötét, hűvös helyen tárold, és használat előtt ne felejtsd el alaposan átkeverni. Amikor az elkészítéshez nyúlsz, mindenképpen ne hagyd, hogy a hőmérséklet túllépje a 40°C-ot, így elkerülheted a csokoládé megégését.

Most már tudod, hogy a csokimáz nemcsak egy sima réteg, hanem egy különleges barátod a konyhában. Csak bátran kísérletezz vele, és tudasd a világgal az ínycsiklandó találmányaidat!