Alapanyag kisokos:

csirkemell

A csirkemell a konyhák hőse: a legkeresettebb baromfi alapanyag, ami tele van lehetőségekkel! Eredetét tekintve a csirkemell a csirke legizmosabb része, tele fehérjével és alacsony zsírtartalommal. A természetes alapanyagok szerelmeseinek ez egy igazi kincs, hiszen gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás a hétköznapi étkezésekhez.

Mire használható? Hát, szinte mindenre! A klasszikus sajtos-tejfölös csirkemell éppúgy a repertoár része, mint a ropogós panírozott változata. Ne felejtsd el a friss zöldségekkel való párosítást sem, hiszen a csirkemell remekül passzol a brokkolihoz, répához vagy akár a salátához is. Sőt, a grillen vagy a sütőben sütve igazi ínycsiklandó fogásokat készíthetsz!

Itt egy kis érdekesség: tudtad, hogy a csirkemell úszógyakorlatokat is szeret? Hát nem, de a hülyéskedés mellett érdemes megemlíteni, hogy ügyesen pácolva, fűszerezve sosem lehet unalmas!

A munkához fontos, hogy a csirkemell friss legyen, és mindig a hűtőben tárold. Ha előkészíted, érdemes a bőrt eltávolítani (ha van), valamint a hártyákat is érdemes eltávolítani, hogy a sütés során ne égjen meg. A maradékot mindig jól zárható edényben tárold, hogy minél tovább friss maradjon.

Szóval csapj bele, és hódítson a csirkemell a konyhádban! Bon appétit!