A csicseriborsó konzerv egy igazi csoda a konyhában! Ez a sokoldalú alapanyag a csicseriborsó (Cicer arietinum) nevű hüvelyesből készül, amely a Közel-Keletről származik, de mára világszerte elterjedt, hiszen a vegetáriánusok és vegánok kedvence lett. A konzerv változat különösen praktikus, hiszen az előfőzött borsó csak egy apró nyitás után azonnal használatra kész.
De mire is használhatod a csicseriborsó konzervet? Remekül beleillik levesekbe, salátákba, pürékbe vagy éppen egy könnyed curry-be. Tálald hummusként pitával, vagy dobd bele egy jó kis zöldsalátába – a lehetőségek határtalanok! Ráadásul a borsó önmagában is ízletes, egy kis olívaolajjal és fűszerekkel fűszerezve remek snack lehet, ha éppen valami ropogtatásra vágysz.
A csicseriborsó érdekes története is van: az ókori rómaiak és egyiptomiak már régóta használták, sőt, még Cleopatra is előszeretettel fogyasztotta. Egy kis trükk, ha a konzerv csicseriborsót használod: egy gyors öblítés után eltávolíthatod a felesleges sót, és jobban kiélvezheted az ízét!
A tárolás sem bonyolult; ha a konzerv felbontása után marad belőle, tedd hűtőbe, és fogyaszd el pár napon belül. Ne felejts el kis kreativitást vinni a főzésbe, és szórakozz jól a csicseriborsó konzervvel, hiszen csak így válhatsz igazán otthoni sztárszakáccsá! Happy cooking!