A citromsav egy valóságos szupersztár a konyhában, amit érdemes megadni a figyelmet! Ez a savanykás ízű alapanyag természetes úton, általában citrusfélékben, különösen a citromban és a lime-ban található, de érdemes tudni, hogy ipari körülmények között is előállítják, főként erjesztéssel, szénhidrátokból, például kukoricából.
A főzésben a citromsav igazi sokoldalú barátod, hiszen az ételek savanykás ízét emeli ki, és segít az ételek tartósságát is növelni. Gondolj csak a savanyú chutneykra, gyümölcssalátákra vagy akár a savanyú szószokra, ahol remekül kiegészíti az ízeket. Sőt, a citromsav egy igazi bűvésztrükk, ha lekvárkészítésre kerül sor, hiszen elengedhetetlen az édes és savanyú ízek egyensúlyához, és megakadályozza a színvesztést is.
Használatakor érdemes figyelni a mennyiségre, hiszen erősebb ízű, mint gondolnád! A citromsavat száraz, hűvös helyen tárold, és mindig zárd vissza alaposan, hiszen a nedvesség nem barátja. Így felkészülten vághatsz bele a főzésbe, és biztos lehetsz benne, hogy a citromsav emeli az ételeid szintjét! Tehát, ha eddig nem alkalmaztad, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a savanyú csodát – a konyhád új kedvence lehet!