A chili, ez a fűszeres kis tűzgolyó, az egyik legnépszerűbb hozzávaló a világ konyháiban. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, ahol évszázadok óta használják a helyi ételek ízesítésére. A chili paprika számos fajtáját ismerjük: a mildebb jalapeno-tól a brutális habanero-ig, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Főzés közben a chili igazi varázsló – egy csipetnyi és máris megéled a levesed vagy a szószod! Tökéletes a tex-mex ételekben, például a chili con carne-ban, de könnyedén megtalálhatod a helyét currykben, pörköltekben és salsákban is. Ha szeretnél egy kis meglepetést csempészni a tésztáidba, a chili is ott virít!
Egy érdekesség: tudtad, hogy a chili nemcsak a paprikafélék, hanem az egészséged barátja is? Tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal, szóval nem csupán ízletes, hanem jótékony hatással is van rád!
A chili kezelésénél tartsd észben, hogy a csípőssége a magjaiban és a fehér húsában rejlik. Ha nem akarsz tűzben égni, érdemes ezeket eltávolítani! Tárold száraz, hűvös helyen, hogy megőrizd az ízét. Néhány friss chili pár hétig eláll a hűtőben, de ha sokat vásároltál, próbáld meg fagyasztani őket, így mindig kéznél lesz a tűzhányó! Tehát most, hogy már tudod a chili titkait, rajta, fűszerezd meg az életed!