A cérnametélt egy igazi klasszikus alapanyag, amit nemcsak a nagymamák, hanem a modern otthoni szakácsok is előszeretettel használnak. Ez a hajszálnyi tészta a búza finom lisztjéből és vízből készül, és a nemzetközi ízvilágban is kedvelt, hiszen szinte minden konyhában fellelhető a világ különböző pontjain.
A cérnametélt legfőbb erénye, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználható. Gyakorlatilag bármilyen leveshez, főzelékhez vagy ragukhoz nagyszerűen passzol, de nem ritka, hogy salátákban is feltűnik, főként a hideg nyári ételekben. Képzeld el, ahogy egy gőzölgő, ízletes tojásos levest készítesz, amiben a cérnametélt szépen megpuhul, és egy varázslatos textúrát ad az ételnek.
Tudtad, hogy a cérnametélt legrégebbi nyomai több ezer évre nyúlnak vissza? Kínában már Krisztus előtt is ismerték, és közkedvelt volt az egyszerű és tápláló étkezések során. Keresd a boltban a friss vagy szárított verzióját, és válaszd a neked legjobban tetszőt!
A tárolást illetően, tartsd a cérnametéltet száraz, hűvös helyen, hogy megőrizze frissességét. Az előkészítés rendkívül egyszerű: csak forralj fel vizet, és dobd bele a tésztát! Figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert azt senki sem szereti, amikor a tészta ragacsossá válik. Készíts belőle ínycsiklandó fogásokat, és hidd el, a cérnametélt tészta mindig kedvenc lesz a család asztalán!