Alapanyag kisokos:

búzadara

A búzadara egy igazi sokoldalú alapanyag, amely a búza finomra őrlésével készül. Először is, a búzadara nemcsak hogy a nagymamád régi süteményeinek titkos összetevője, de a modern konyhákban is egyre népszerűbb, hiszen rengeteg ételben kiválóan megállja a helyét. Legjobban a kása vagy a puding készítésére használják, de az igazán bátrak akár gnocchi vagy cici készítésére is próbálkozhatnak vele!

Mire figyelj, ha búzadarával dolgozol? Készíts elő mindent, mielőtt nekilátsz, mert a búzadara gyorsan megköti a folyadékot. Ha túl sokáig főzöd, meg is ragadhat, szóval figyeld a lábasodat, mint egy szülő a gyerekét a játszótéren. A tárolása is egyszerű, ha légmentesen záródó edényben tartod, akkor sokáig megőrzi frissességét.

Tudtad, hogy a búzadara nemcsak édes ételekhez, hanem sós ételekhez is használható? Még a főzelékek sűrítésére is remek megoldás! Szóval, ha még nem használtad, most már tudod, hogy nemcsak a kása lehet belőle. Merülj el a búzadara világában, és élvezd a főzést!