Alapanyag kisokos:

bulgur

A bulgur a közel-keleti konyha igazi sztárja, amely a búza előfőzött, szárított és durvára őrölt változata. Ez a fantasztikus alapanyag nemcsak tápláló, hanem rendkívül sokoldalú is. Története egészen az ókori időkig nyúlik vissza, ahol a kiszárított búza az emberek élelmiszer tartalékaként szolgált. Ma már a bulgur számos nemzet konyhájában megtalálható, és kíválóan illik salátákba, főételekhez, sőt, akár sűrítőanyagként is funkcionál.

Párosítsd zöldségekkel, fűszerekkel vagy akár sült húsokkal – a bulgur kalóriában gazdagabb főnöke, a rizs, számára már nem is tűnik annyira vonzónak. Kuszkusz, tabbouleh saláta—ezek mind bulgurral készülnek, szóval, ha valami újdonságra vágysz a konyhában, akkor érdemes belevágni.

Az előkészítése igazán egyszerű: csak önts rá forró vizet, hagyd állni 10-15 percig, és voilá! Készen áll az ínycsiklandó étkezésed alapja. Tárolása viszont nem elhanyagolható, hiszen a bulgurt száraz, hűvös helyen tartsd, hogy megőrizzük frissességét. És ha legközelebb bulgurt főzöl, akkor ne felejtsd el hozzátenni a saját kedvenc fűszereidet—így biztosan egyedi ízélményben lesz részed!

A bulgur tehát nem csak finom, de néha még kedélyes beszélgetések kezdőpontja is lehet a konyhában, hiszen ki ne szeretne megosztani egy jó bulgurtörténetet a barátokkal? Még egyszer: bulgur, a hős a konyhában! Hát mit vársz? Kezdj el főzni!