Alapanyag kisokos:

borjú comb

A borjú comb egy ízletes és lédús húsféle, amely a fiatal borjútól származik. Ezt a részt a borjú hátsó lábának izmai alkotják, így nem meglepő, hogy a borjú comb különösen finom és puha. Az íze finomabb, mint a felnőtt marháé, ráadásul ínycsiklandó rózsaszín pörkölt vagy steak készíthető belőle. Ha szereted a változatos ételeket, a borjú comb remek választás, hiszen elkészítheted pörköltnek, sült húsnak vagy akár rántottának is.

Hogy mivel érdemes párosítani? Köretként a krumpli, zöldségek vagy a klasszikus nokedli mind remek választások lehetnek, és ha egy kis friss fűszert is adsz az ételhez, akkor az ízek igazán ki fognak bontakozni.

Érdekesség, hogy a borjúhús különösen alacsony zsírtartalmú, így ha diétázol, bátran beillesztheted az étrendedbe – viszont ne feledd, hogy a gyors főzés nem a barátja, hiszen a túl hosszú hőkezelésnél az íze és állaga csorbát szenvedhet.

A tárolásra érdemes figyelni: hűtőben, légmentesen zárva akár 3-4 napig eltartható, de ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni, fagyaszd le! Előkészítéskor javasolt a zsiradékot lemostani, és a maradék inakat eltávolítani, hogy a hús még omlósabb legyen. Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan ínycsiklandó ételeket varázsolhatsz! Szóval, fogj neki a borjú comb elkészítésének, és készíts valami különlegeset!