Alapanyag kisokos:

bodza rózsa

A bodza rózsa egy igazi kincs a konyhában, amely az erdők és kertek varázslatos mélyén terem. Ezt a csodás alapanyagot a bodzabokor virágzó ágaiból készítjük, és a népszerű bodzavirág szörp alapjául szolgál. Az alapanyag jellemzője, hogy édes, virágos ízével egyedi aromákat ad az ételekhez és italokhoz.

Főzés közben a bodza rózsa csodás párosítást nyújt gyümölcsökkel, mint például eper, málna vagy alma. Népszerűen használják üdítők, szörpök és desszertek készítésére, de a klasszikus bodzaszörpön kívül nagyszerű alapot ad krémekhez és pitékhez is. Érdekesség, hogy a bodza rózsa virágai nemcsak finomak, hanem tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal is – hála a természetnek!

Hogyan is dolgozz vele? A bodza rózsa virágokat frissen, virágzáskor szüreteld, és tervezzük meg előre, mihez fogjuk használni. Otthon érdemes száraz, hűvös helyen tárolni, így megőrizheted ízét. A szárítás során vigyázz, hogy ne hagyd őket túl hosszú ideig a napon, mert könnyen elveszíthetik bámulatos színüket és ízüket.

Tehát, ha kedvet kaptál, ne habozz! Merülj el a bodza rózsa izgalmas világában, és készíts valami igazán varázslatosat a konyhádban!