Alapanyag kisokos:

bébi kukorica

A bébi kukorica egy igazi konyhai csoda, amelyet a fiatal kukorica növény csemetéjéből nyernek. Általában mind a zöldség, mind a saláta kategóriájában megállja a helyét, ráadásul megjelenése is roppant mutatós! Lássuk, mire használhatod fel a konyhában!

Egyedi, kissé édes ízével remekül illik salátákhoz, wok ételekhez, sőt, levesekhez is. Ha szeretnéd feldobni egy klasszikus zöldséges stir-fry-t, a bébi kukorica igazi szuperhős lesz, hiszen nemcsak ízletes, hanem színesebb is terítheted vele az asztalt. Szeretetreméltó kiszerelése miatt közkedvelt a keleti konyha ételeiben, és a kínai éttermek étlapjain gyakran felbukkan.

Most egy érdekes tény: tudtad, hogy a bébi kukorica nem is igazi kukorica? Valójában az éretlen kukoricaszemeket szüretelik, mielőtt még kifejlett növénnyé válnának. Így aztán a csemeték között akár megbújhat egy komoly kis kukoricabajnok is!

Ami a feldolgozást illeti, a bébi kukoricát sokszor konzerv formájában találod meg a boltok polcain, de ha frisset vásárolsz, akkor a tárolásra ügyelj: nedves környezetben hosszabb ideig eltartható, de ne hagyd túl sokáig a hűtőszekrényben. Előfőzni nem szükséges, de érdemes néhány percig lobogó vízben blansírozni, így megőrzi színét és ízét.

Ha szeretnél kicsit variálni, próbáld ki sült bébi kukoricával is, mely remek köret lehet egy grillpartin. Szóval hajrá, bátran használd ezt a sokoldalú alapanyagot, és varázsolj belőle ízletes ételeket az asztalodra!