Alapanyag kisokos:

bazsalikom

A bazsalikom, azaz a „főzők királya”, igazán különleges fűszer, amely a mediterrán konyha alapját képezi. Eredetileg Indiából származik, de mára már szinte mindenhol fellelhető, főként a kedvenc olasz ételeinkben, mint a pesto, paradicsomszósz vagy a caprese saláta. Képzelj el egy friss, illatos bazsalikomlevelet, ami magával ragadja az érzékeidet – épp ezt adja hozzá a fogásokhoz!

A bazsalikom friss és szárított formában is kapható, de a friss levelek íze sokkal intenzívebb, így ezt érdemes előnyben részesíteni. A legjobban szárnyas ételekhez, pizzához vagy tésztafélékhez passzol, de akár egy egyszerű olívaolajba áztatva is csodákat művel.

Érdekesség, hogy a bazsalikom nemcsak a konyhában, hanem a kertben is a figyelem középpontjába kerülhet, hiszen a szúnyogokat elriasztja – így nemcsak az ételeid lesznek ízletesebbek, hanem a szabadban is komfortosabban érzed magad!

Ha friss bazsalikomot használsz, érdemes a leveleket csak a tálalás előtt hozzáadni az ételhez, hogy megőrizzék frissességüket és élénk zöld színüket. A tárolásnál tartsd hűvös, száraz helyen, lehetőleg vízbe téve, mint egy szép csokor virágot. Szóval, ne habozz, és bátran fűszerezz bazsalikommal! A tálalataid garantáltan feldobják majd!