A baromfi virsli egy igazi klasszikus szereplője a konyhának, főként azok körében, akik szeretik az egyszerű ételeket, gyorsan elkészíthető fogásokat. Ez a feldolgozott alapanyag többnyire csirke- vagy pulykahúsból készül, amihez fűszerek, só és egy kis adalékanyag is társul. Na de ne aggódj, a baromfi virsli nemcsak ízletes, hanem sokszor „csiribí-csiribával” még kalóriaszegényebb is, mint más húsrészletek.
Ezt a finomságot legegyszerűbben hot dogban, vagy sült virsliként szolgálhatod fel, de ha igazán kreatív akarsz lenni, használhatod levesekben is, például egy finom virslis bableveshez. A tésztákra, buci készítményekre, vagy akár rakott ételekre is remekül passzol!
Egy érdekes tudnivaló: tudtad, hogy a baromfi virsli története a 18. századig nyúlik vissza? Akkoriban a francia pékségekben kezdtek el készíteni hasonló termékeket, és azóta csak egyre népszerűbbek lettek. Na, és egy kis trükk: ha megfőzöd, majd gyorsan megpirítod, igazán fenséges ízélményben lesz részed!
A baromfi virsli tárolása pofonegyszerű – javaslom, hogy tedd a hűtőbe, de ha hosszabb távra tervezel, a fagyasztóban is elfér. Előtte mindig nyisd ki a csomagolást, hogy frissessége még tartósabb maradjon. Jó, ha figyelsz arra is, hogy a virslit ne főzd túl sokáig – a lágysága és íze ott a legjobb, ha megmarad egy kis harapnivalósága!
Mechanikai értelemben: harapj bele, élvezd, és ne feledd, egy jó baromfi virsli mellé mindig jól jön egy adag jókedv! Főzésre fel!