A barack, ez az édes és szaftos gyümölcs, egy igazi nyári kedvenc! Eredete az Észak-Amerikából származó vad barackfákig vezethető vissza, és azóta rengeteg fajtája létezik. Legyen szó a gyönyörű sárgájú, vagy éppen a mézédes fehér barackról, mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A barack nemcsak frissen, hanem szárítva, lekvározhatva vagy befőzve is nagyon finom!
Főzésben számos lehetőséget kínál. Készíthetsz belőle ínycsiklandó desszerteket, mint például barackos pitét vagy gyümölcssalátát, de a sós ételekhez is remekül illik. Egy kis grillezett barack a húsok mellé, vagy akár pizzán is feldobja az ízeket! Tökéletes párosításai közé tartozik a fahéj, a méz és a joghurt is, úgyhogy bátran kísérletezz velük!
Jó tudni, hogy a barack szüretelésekor a héját érdemes puha érintéssel ellenőrizni, ha kicsit puhább, mint a szikárabb példányok, akkor ez a legérettebb kisebb csoda! Tároláskor figyelj arra, hogy a gyümölcs a hűtőszekrényben is eláll, bár az íze a legjobb, ha szobahőmérsékleten érlelődik, és élvezheted azt a friss, gyümölcsös aromát!
Összességében a barack egy sokoldalú alapanyag, ami garantáltan feldobja a konyhád minden avoirját. Ne félj kísérletezni vele, mert a szokásos sütik és saláták mellett igazi ízélményeket tudsz varázsolni!