A barack konzerv egy igazi konyhai csodafegyver, amely mindig kéznél van, ha gyorsan szeretnél valami finomat varázsolni az asztalra. Ezek az édes, lédús gyümölcsök a napfényes gyümölcsösökből érkeznek hozzánk, és a nyár élményét idézik fel, még télen is. A barack konzerv általában mézzel vagy cukorral ízesítve kerül a tartályokba, így megőrzi a gyümölcs eredeti ízét, ám egy kis extra édességgel püföli meg az ízlelőbimbóinkat.
Főzés közben szinte végtelen lehetőségek rejlenek benne: használhatod piték, torták és sütemények töltelékeként, vagy akár joghurtok, turmixok ízesítéséhez is. Még a húsételekhez is remekül passzol például egy kis sült kacsához vagy sertésbordához – a barack ragacsos édessége csodásan kiegészíti a sós ízeket.
Egy érdekesség: a barackot már az ókor óta termesztik, a rómaiak és görögök is előszeretettel fogyasztották – elvégre, ki ne szeretne egy édes falatot a hétköznapokban?
A barack konzerv használata rendkívül egyszerű. Csak nyisd ki az üveget, és máris mehet az elkészítés! Ha marad belőle (ami nem valószínű, de sosem lehet tudni), tartsd hűtőben, de inkább egy gyors desszerttel zárd le a sort! Csak arra figyelj, hogy a levét jól csepegtesd le, ha nem szeretnéd, hogy a süteményed kicsit „tócsás” legyen. Jó főzést!