Az aszalt szilva egy igazi kincs a konyhában, amely a friss szilvák napfényes raktáraként funkcionál. A szilvát szárítással állítják elő, így sűrített formában őrizheti meg ízét és tápanyagait. Nemcsak édes, de fanyar íze is van, ami fantasztikusan feldobja az ételeket!
Főzés szempontjából az aszalt szilva igazi sokoldalú szupersztár. Készíthetsz vele pitét, húsételeket, de egy egyszerű salátát is élvezetessé varázsolhatsz vele. Kiválóan párosítható dióval, pulykahússal, vagy akár sajtokkal, így remek választás egy ünnepi asztalra. A konyhában való kalandozáshoz pedig csempéssz bele egy kis humoros csavart: ki tudná elképzelni, hogy egy marék aszalt szilvával megspékelt sonkatekercs ne lenne népszerű a vacsorán?
A tárolás terén érdemes légmentesen záródó edényben, hűvös helyen tartani, hogy sokáig megőrizze frissességét. Használat előtt langyos vízben rövid időre áztathatod, így visszanyeri puhaságát és könnyebben felveheti a koreográfiát a többi hozzávalóval.
Ha egyszer kipróbálod, biztosan beleszeretsz az aszalt szilva sokoldalúságába és izgalmas ízébe! Ne habozz, tedd próbára!