Alapanyag kisokos:

ánizs

Az ánizs egy igazi különlegesség a konyhában, ami nemcsak fűszer, hanem egyedülálló aromájával mesés élményeket is csempész az étkezéseidbe. Eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, és évezredek óta használják fűszerként. Az ánizsnak kis, édes, és kissé mentás íze van, amely a levesek, édességek és egyes italok kiemelkedő összetevője lehet.

Az ánizs sok receptekben megjelenik, például a hamisítatlan mézeskalácsban, de bátran használhatod gyümölcssalátákban, vagy akár párolt zöldségekhez is társíthatod, hogy egy nosztalgikus ízélményt nyújts. Mivel jól harmonizál a narancs, almák és diófélék ízével, érdemes őket együtt kipróbálni.

Érdekesség, hogy az ánizst régóta használják a gyógyászatban is, főleg emésztési problémákra. De vigyázat, ne add csak úgy, „megcsapd” vele a barátokat, csak a megfelelő mennyiségben! A titka, hogy mennyiségét ügyesen eltaláljuk, mert a túl sok ánizs könnyen elnyomja az ételek eredeti ízét.

Az ánizst egész vagy őrölt formában is beszerezheted. Ha egész magokat veszel, olyan édes-illatú, fűszeres csodát varázsolhatsz a konyhádba. Tárold száraz, hűvös helyen, hogy megőrizze frissességét! Hát nem izgalmas, hogy egy ilyen pici fűszer mennyi varázslatot csempészhet az ételeidbe? Kísérletezz vele, és fedezz fel új ízélményeket a főzés során!