Az ananász szörp egy igazi ízvarázs a konyhában! Ez a feldolgozott alapanyag friss, zamatos ananászból készül, és egy csipetnyi cukorral, valamint citromlével fűszerezve tökéletesen megőrzi a gyümölcs napfényes, trópusi ízét. Az ananász szörp ragyogó sárga színével és édes-savanykás zamójával azonnal felvillanyozza az otthoni főzést.
A felhasználás során igazi sokoldalú segítőtárs lehet: tökéletes alapanyag koktélokhoz, turmixokhoz vagy akár házi limonádéhoz is. De ne állj meg itt! Lassan csurgasd a fagyasztott joghurtra, vagy lobbantsd lángra egy sült csirkét ananász szörp segítségével, és tapasztald meg a trópusi élményt! A savassága remek párosítás a zsírosabb ételekkel is, például a sült húsokhoz.
Érdekesség, hogy az ananász a Dél-Amerikában őshonos gyümölcs, és a felfedezők hozták el Európába, ahol a királyi udvarok kedvencévé vált. A „trópusok gyümölcsének” is nevezik, hiszen a nyári hőségben igazi megváltás, ha egy kis ananász szörpet kortyolgatsz!
A tárolás egyszerű: üvegben, hűtőszekrényben akár hónapokig is eláll, de ne feledd, a legjobb, ha minél hamarabb felhasználod, mert az íze frissen az igazi. Szóval ne habozz, és merülj el az ananász szörp varázslatos világában! Bon appétit!