Alapanyag kisokos:

almalé

Az almalé egy igazi frissítő csoda, ami a természet egyik legfinomabb ajándéka! Az almákból készül, főleg a savanykásabb fajtákból, amelyeket összenyomnak és préselnek, hogy a legfinomabb levet nyerjék ki. Ezt az alapanyagot a szupermarkettől kezdve a házi préselésekig sokféle formában megtalálhatod.

Főzésben az almalé remek társa lehet különféle ételeknek. Képzeld el, ahogy egy ínycsiklandó almaecet-mártást készítesz, vagy akár adj hozzá egy kis almalét a sült húsokhoz, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen az étel. Emellett tökéletes alapanyag a smoothie-khoz, süteményekhez és akár a hús pácolásához is – csak bátran kísérletezz!

Viszont nemcsak finom, hanem érdekes is: tudtad, hogy az almalé a középkorban a hölgyek igazi titkos fegyvere volt, hogy puhább bőrt érjenek el? Na, napjainkban ezt talán a citromlé is megpróbálja fölébe kerekedni, de az almára mindig számíthatsz!

Amikor almalevével dolgozol, figyelj arra, hogy frissen tárold, általában hűtőben sokáig megőrzi az ízét – bár megmondom őszintén, nálunk a hűtőben hamarabb véget ér a móka, mint ahogy a tárolásra lenne szükség… Szóval, vágj bele, és élvezd ki az almalé varázslatos világát a konyhában!