Alapanyag kisokos:

ajvár

Az ajvár egy igazi mediterrán csoda, amely a balkáni konyhából származik, és most már a te konyhádat is feldobhatja. Ez a fűszeres zöldségtáp (igen, nem csak a felnőtteknek van szüksége vitaminokra) paprika, padlizsán, fokhagyma és különféle fűszerek kombinációjából készül. Az ajvár még annál is sokoldalúbb, mint amilyennek látszik: tökéletesen illik sült húsokhoz, grill zöldségekhez, sőt, még tésztákhoz is – ha mered kicsit játszani az ízekkel!

De ne csak a komoly dolgokra gondolj, hiszen az ajvár valójában néhány titkos fegyvered lehet a konyhában. Képzelj el egy zöldsalátát, amit egy evőkanál ajvárral dobsz fel. Hidd el, nem fogsz csalódni!

Az ajvárt hűtőben érdemes tárolni, és mivel sok fűszert tartalmaz, csak egy kis mennyiség is elég ahhoz, hogy kiemelje az ételek ízét. Ha megnyitottad a boltit, szorítsd le a levegőt a befőttes üveg vagy a szorosan záródó dobozban – bár legyünk őszinték, ki akarja, hogy a hülyén ragaszkodó zöldségek megöleljék a gazdag aromákat?

A legjobb az egészben, hogy az ajvár a variálás mestere. Mert ki mondta, hogy a gasztronómia nem lehet szórakoztató? Használj bátran ajvárt, és légy te az ízek Picasso-ja az otthoni konyhában!