A zöldség zöldje egy igazi titkos fegyver az otthoni főzésben, amely a friss, zamatos zöldségek leveleiből és héjából származik. Gondolj csak a sárgarépa, a cékla vagy a brokkoli zöldjére – mindegyik nemcsak ízletes, de tele van tápanyaggal is! Bármilyen zöldségnek szinte minden részét felhasználhatod, így minimálisra csökkentheted a hulladékot a konyhádban.
Főzés közben a zöldség zöldjét remekül felhasználhatod levesekben, salátákban, sőt, akár pesto vagy zöld szósz alapjául is szolgálhat. Combózd a zöldségek zöldjét némi olívaolajjal, citromlével és fokhagymával, és már is kész a fantasztikus önteted! Ez a zöld jóság szuperül passzol például egy ínycsiklandó quiche-hez vagy pizzához is.
Tudtad, hogy a zöldség zöldje nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal is? Képzeld el: a zöld levél a föld alatt nézelődött, és úgy döntött, hogy inkább felnőtt fejjel jön fel a napfényre – egészen addig, míg meg nem talál téged a konyhában!
Mielőtt nekiesnél a konyhában, érdemes alaposan megmosni a zöldségek zöldjét, mert a homok és szennyeződés nem éppen vendégbarát. A tárolásakor célszerű légmentes tasakban a hűtőben tartani, hogy sokáig friss és ropogós maradjon. Használj kreatív trükköket, mint például a zöld zöldségek segítése a főzés régi szemléletmódján – gyűjtsd össze a főzés végén lehullott zöldjüket, és tedd egy üvegbe, hogy a tavaszi slágered lehessen!
Bátran kísérletezz a zöldség zöldjével, hiszen szinte megállíthatatlanul varázsolja át az ételeidet!