Az instant élesztő a péksütemények és kenyerek titkos fegyvere! Ez az alapanyag egy szárított fermentált élesztősejt, ami a sütés során varázslatos módon aktiválódik. A természet ajándéka, hiszen a klasszikus élesztőhöz hasonlóan, de sokkal könnyebb használni, mivel nem igényel külön előkészítést, például felfuttatást.
Mire használod? Hát, szinte bármire, amire szükséged van egy jó kis kelt tésztához! Kenyerek, pizzák, zsemlék, fánkok és még sorolhatnánk. Az instant élesztővel könnyedén elérheted a puha, foszlós állagot, amire mindig is vágytál. Párosíthatod különböző lisztekkel is, például teljes kiőrlésű vagy rozsliszttel, hogy még egészségesebb legyen a végeredmény.
Érdekesség: tudtad, hogy az élesztő már több ezer éve veled van? Az ókori egyiptomiak is ismerték a titkát, és a sörkészítésben használták. Igen, az instant élesztő legjobb barátját sokáig még sörnek hívták!
A tárolását illetően fontos, hogy zárt, száraz helyen, hűvösen tartsd, így hosszabb ideig megőrzi erejét. Amikor sütéshez használod, csak annyit kell a száraz hozzávalókhoz adnod, és már indulhat is a sütés! Ne feledd, mindig igazítsd a folyadék mennyiségét az élesztő mennyiségéhez, és figyelj a tészta kelesztési időire is. Most már csak annyi a dolgod, hogy előkapd a konyhai eszközöket, és kezdj el sütni – az instant élesztő itt van, hogy szárnyakat adjon a kreativitásodnak!