A fagyasztott kapor egy igazi konyhai csoda, aminek minden lelkes otthoni szakácsnak ott a helye a kamrájában! A kapor (Anethum graveolens) egy friss zöldfűszer, mely főként a Földközi-tenger vidékén honos, de már régóta elterjedt világszerte. A fagyasztott változatát a friss kapor levél kíméletes fagyasztásával készítik, így megőrzi aromáját és friss ízét, mindenféle pepecselés nélkül.
A főzésben a fagyasztott kapor szinte bárhol bevethető, de igazán jól illik halételekhez, például fűszeres lazac vagy töltött ponty esetén. Emellett egy kis csavart adhat krumplis ételeknek, joghurt alapú önteteknek, sőt, még tojásételekhez is bátran használd, mint például a tojásos palacsinta. Alkalmazd bátran, és garantáltan varázslatos ízeket varázsolhatsz az asztalra!
Egy érdekesség: a kapor nem csupán ízletes, hanem egészséges is! Tele van antioxidánsokkal, melyek hozzájárulnak egészséged megőrzéséhez.
Amikor a fagyasztott kaporral dolgozol, érdemes előre gondolkodni. Egyszerűen csak vedd ki a fagyasztóból, és adagold az ételeidhez – nem szükséges felolvasztani! Tároláskor csak ügyelj, hogy légmentesen záródó tasakban tartsd, így elkerülheted a „fagylalt szagot”.
Most, hogy minden titkát tudod, bátran használd a fagyasztott kaprot a konyhádban, és élvezd a friss ízeket, még akkor is, amikor a kert hidegben alszik! Bon appétit!