Alapanyag kisokos:

fagyasztott zöldbab

A fagyasztott zöldbab egy igazi konyhai szuperhős! Eredetileg a közönséges zöldbab (Phaseolus vulgaris) fajtája, amit a nyár folyamán szüretelnek, majd gyorsan lefagyasztanak, hogy megőrizzék kellemes ízét és tápértékét. Ez az alapanyag nemcsak egészséges, de rendkívül sokoldalú is – bátran használhatod salátákban, levesekben, vagy akár köretként a főételek mellett.

Ha tipikus ételekre gondolsz, eszedbe juthat egy finom zöldbabbal készült rakott étel vagy egy gazdag zöldborsóleves. A zöldbab jól párosítható burgonyával, fokhagymával, vagy akár szalonnával is – végül is kitűnő dolog, amikor a zöldséget egy kis ízes zsírral bolondítjuk meg!

Érdekes tény: tudtad, hogy a zöldbab egészséges rostforrás, és tele van vitaminokkal? Ráadásul a fagyasztással megőrzi az összes jó dolgot, így nem kell lemondanod a friss ízekről télvíz idején sem!

A fagyasztott zöldbab használata gyerekjáték. Amikor kiemeled a fagyasztóból, elég, ha befőttesüvegben vagy tálkában felengedöd, és máris munkához láthatsz. Csak figyelj arra, hogy ne túl sokáig tartsd ki a fagyasztóból, hogy elkerüld a nyálkás átváltozást – senki sem akar zöldbab-zombit látni a tányérján! Az élményt nagyban fokozhatod, ha fűszerekkel, citromlével vagy akár egy kis olívaolajjal ízesíted. Szóval, ne habozz, és varázsolj zöldbabos csodákat a konyhában!