Csavart fánk (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Csavart fánk (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

  1. Összevegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint a vaníliás cukor (vagy 1 tk vanília aromát) és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is.
  3. A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra sodorjuk, majd 1, 5-2 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  5. Két-két tésztacsík végét összefogjuk, összecsavarjuk, majd összenyomjuk a végeket jó alaposan, hogy ne tudjanak szétnyílni.
  6. Bő, forró olajban kisütjük a tésztát.
  7. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert jó nagyra nőnek, és nem fognak elférni.
  8. A csokoládészószhoz a tejet a tejszínnel együtt felforrósítjuk.
  9. Az összetört csokoládét beletesszük, és kevergetve megolvasztjuk benne.
  10. Belevegyítjük az őrölt fahéjat is.
  11. Frissen, porcukorral megszórva, és csokoládé-öntettel tálaljuk.
  12. Tipp: a csokoládészószt ízesíthetjük reszelt narancshéjjal, őrölt gyömbérrel, esetleg egy csipet chilivel stb.