Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2,5 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
8 dkg zöldfűszeres és fokhagymás fűszervaj (Meggle),
20 dkg sajt
2 db tojás
450 g tejföl
só
őrölt fehér bors
*
Elkészítés:
Előző este megmossuk, szeletekre vágjuk a húst, és beáztatjuk 2, 5 dl tejbe, amibe előzőleg belekeverünk 3 gerezd összezúzott fokhagymát.
Másnap lecsöpögtetjük a hússzeleteket, kicsit megsózzuk, felolvasztjuk a fűszervajat egy serpenyőben, és puhára pároljuk benne a húst.
A tejet, amiben pácoltuk a húst, nem öntjük ki, leszűrjük és félretesszük, a körethez fogjuk felhasználni.
A két tojást összekeverjük a tejföllel, megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lereszelt sajt ¾ részét és a tejből leszűrt fokhagymát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Ha megpuhultak a hússzeletek, egy tűzálló edénybe öntjük a fűszervajat, amiben a húst pároltuk, ráhelyezzük a húsokat, ráhalmozzuk a tejfölös-sajtos keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és kb.
20 perc alatt megpirítjuk.