Sajtfalatkák vagy Mákvirág

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 dkg Ricotta vagy Philadelphia krémsajt (vagy bármilyen krémsajt)
5 dkg reszelt parmezánsajt
kb. 5 dkg reszelt trappista sajt
¼ mk őrölt fekete bors
¼ mk só, néhány szem pirított mandula
1 ek darálatlan mák
2 ek szezámmag
Kosárkához:
kb. 10 dkg trappista sajt

*

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a sajtokat, a parmezánból (vagy a trappistából) annyit adunk még hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjunk, ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
Kisebb diónyi gombócokat formálunk, és a közepükbe belenyomunk 1-1 szem mandulát, majd megforgatjuk a mákkal összekevert szezámmagban.
Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a kosárkákat.
Egy szilikonos sütőpapírra rajzolunk egy kb.
15 cm átmérőjű kört, rászórjuk a reszelt trappista sajtot, eligazgatjuk a körön belül egyenletesen, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe kb.
1 percre, alacsonyabb fokozatra (750 W).
(Lehet sütőben is sütni, de egyesével kell, kicsit bonyolultabb, vagy grillsütőben).
Akkor jó, ha már kezd pirosodni, ha nem sül meg eléggé, nem tartja a meg a formáját kihűlés után.
Amikor megsült, gyorsan ráborítjuk egy kisebb pohárra, törölgető ruhával rányomogatjuk, és amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a papírt.
Tálalás előtt mindegyik kosárkába teszünk egy-egy sajtgolyót.

Sajtfalatkák vagy Mákvirág