Piskótatekercs túróból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához: 5 db tojás
25 dkg félzsíros tehéntúró
8 g sütőpor
1 kk fahéj
3 ek eritrit (édesítő)
¼ mk só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek natúr joghurt
15 dkg meggy (magozva, lehet fagyasztott)
3 ek eritrit (édesítő)
1 mk fahéj
¼ mk só

*

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, fahéjjal, belekeverjük az áttört túrót és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen elkenjük, és 150 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A kimagozott meggyet összefőzzük 3 ek eritrittel, a fahéjjal, és miután kihűlt, összekeverjük az áttört túróval, sóval és a joghurttal.
Miután a tészta langyosra hűlt, megkenjük a meggyes túrókrémmel, és feltekerjük.
(1 db tekercs, 60 perc).

Piskótatekercs túróból