Hozzávalók:
8 dkg Miklós’ Universal mix liszt
7 dkg Szafi Fitt Ch csökkentő liszt
2,5 dkg hideg vaj
¼ tk só
2 db tojás
kb. 13-14 dkg tejföl
1 dkg friss élesztő kb. 50-100 ml tej
Kenéshez: 4 dkg Miklós’ Universal mix liszt
4 dkg Szafi Fitt Ch csökkentő liszt
10 dkg puha vaj
Töltelék: 20 dkg nutella (cukormentes)
A tetejére:
2 dkg durvára vágott török mogyoró
1 db tojássárgája
1 ek tej
A tálaláshoz:
1 ek porrá őrölt eritrit
*
Elkészítés:
A liszteket a gyúródeszkára szitáljuk és elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal.
Hozzáadjuk a sót, tojásokat, tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd viszonylag vékonyra kinyújtjuk.
A 8 dkg lisztet összekeverjük a 10 dkg puha vajjal, és a kinyújtott tésztára kenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit, és betesszük a hűtőbe pihenni minimum 1 órára, de akár egy éjszakára.
A tésztát le is lehet fagyasztani, és előkapni, amikor szükség van rá.
A hűtő után pihentessük még egy kicsit szoba-hőmérsékleten, különben nagyon nehéz lesz vele dolgozni, törni, szakadni fog.
Osszuk a tésztát két részre, nyújtsuk ki kb.
fél cm vastag körré, vágjuk fel nyolc cikkre, kenjünk egy teáskanálnyi nutellát minden cikkre, szórjuk meg egy kevés darabolt mogyoróval, és csavarjuk fel a kifliket.
Kenjük meg a kiflik tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával, és szórjuk meg a maradék mogyoróval.
Melegítsük be a sütőt 220 fokra, addig a kiflik pihennek, majd vegyük vissza a hőt 180 fokra, és süssük meg a kifliket kb.
20 perc alatt.
Miután kihűltek, szórjuk meg a tetejüket porrá őrölt eritrittel.
(16 db, 60 perc + pihentetés).