Hozzávalók:
1,2 kg burgonya
8 db kisebb felső csirkecombfilé
20 dkg szeletelt bacon szalonna
2 db közepes vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba
4-4 db húsos zöldpaprika és paradicsom
4 ek napraforgóolaj
1 csapott ek fűszerpaprika
2 dl tejföl 1 mk csípős paprikakrém
*
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, majd fél cm-es karikákra vágjuk.
A felső combokat megmossuk, leszárítjuk, kicsit besózzuk, majd mindegyiket 1-1 szelet baconnel körbetekerjük, a nagyobbakat lehet kettővel is.
Tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.
20 percig sütjük, közben legalább egyszer megforgatjuk őket.
Közben elkészítjük a többi hozzávalót.
A nem túl apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és közepesnél picit erősebb lángon, kevergetve, 4-5 percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paprikát, paradicsomot, ezekkel is 4-5 percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, megsózzuk, felöntjük a 2 dl tejföllel, és felforraljuk.
Közben a félig megsült csirkecombokat kivesszük a tepsiből, és az ottmaradó szaftra tesszük a karikára vágott burgonyát, a gombás-tejfölös lecsóval nyakon öntjük, az elősütött csirkecombokat a tetejére fektetjük, majd visszatesszük a sütőbe további 20 percre.