Hozzávalók:
Pár db sertésköröm
pár db sertésfarok
3-4 sertésfül
sertésbőr
kevés füstölthús
2 vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
1-2 babérlevél
szemesbors
só
szárított csöves édespaprika
*
Elkészítés:
Tettem a fazékba pár tisztított sertéskörmöt, volt 4 farok, 4 fül és bőrök, vettem ki hozzá a fagyasztóból egy kis füstölt csülköt is.
Felöntöttem hideg vízzel, hogy jól ellepje.
Mikor felforrt, lehaboztam, tettem bele 2 db vöröshagymát, 2 fej fokhagymát, (aminek csak a külső héját szedtem le, a belsőket rajta hagytam, ez kell a gyorsabb alvadáshoz), szemes borsot, babérlevelet, 2 db szárított édespaprikát és sóztam.
Főztem, illetve csak lassan pezsgett kb.
7 órát, akkor leszűrtem, még utána sóztam, és egy kevés őrölt pirospaprikát kevertem bele.
A húsokat szétoszottam a tányérkákba (azért műa.
-ba, mert panelban lakunk, és csak hűtőben tudom tárolni, meg így a fagyasztóban is kevesebb helyet foglal) majd rámertem a kocsonyalét.
Már meg is ettem az első tálkával, nagyon finom lett!