Hozzávalók:
3,75 kg eper
1,5kg kristálycukor
0,5kg vaníliás cukor
3cs. Dr. Oetker dzsemfix szuper 3:1
1dl citromlé
*
Elkészítés:
Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
Az előkészített gyümölcsöt és gyümölcs pépet egy főzőedénybe öntjük.
A dzsemfixet a kimért cukrokkal elkeverjük, és hozzáadjuk az edényben lévő gyümölcshöz, majd a citrom levet is, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk.
Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és egy éjszakára fejre állítjuk.