Rakott darálthúsos, sonkás, kolbászos,dupla sajtos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a raguhoz:
500g sertés darálthús
1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
1tk. fűszerkömény őrölt
1tk. feketebors őrölt
1 csapott evőkanál só
1dl olaj
További hozzávalók:
1,5kg krumpli
500g csabai füstölt kolbász
450g tejföl
1tk. só
2db natúr tömlős sajt
300g reszelt trappista sajt
8 szelet sonka

*

Elkészítés:

A ragu elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon közepes lángon elkezdjük pirítani.
Mikor megpirult, hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pirítjuk.
Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a fűszereket és sót, majd jól elkeverjük és további 2-3 percig pirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzhelyről.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd a reszelő, szeletelő részén legyaluljuk/szeleteljük.
Így egységes, vékony szeleteket kapunk.
Ezt rétegzésig félretesszük.
A kolbászt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Előveszünk egy mély tepsit(az enyém 35*25-ös).
Az alját olajjal kikenjük.
Leteszünk egy sor krumplit, majd erre tesszük az összes ragut, szépen eloszlatva rajta.
Ennek a tetejére nyomjuk az egyik tömlős sajtot, majd rá tépkedjük a sonkát.
Újabb réteg krumpli.
A tejfölt használat előtt felkeverjük és teszünk bele egy tk.
sót.
A krumplira teszünk egy kevés tejfölt, majd erre jöhet 3/4 része a kolbásznak, másik tömlős sajt.
Utolsó adag krumpli, majd erre az összes tejföl, reszelt sajt és ennek a tetejére a maradék kolbász.
170 fokon, légkeverésen 50-60 percet hagyjuk sűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Rakott darálthúsos, sonkás, kolbászos,dupla sajtos