Gombócos paradicsom szósz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 g sertés darálthús
1 liter sűrített paradicsom
1 db tojás
1 fél csokor zellerlevél
1 fél csokor petrezselyem levél
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál szárított oregáno
1 teáskanál szárított bazsalikom

*

Elkészítés:

A húshoz hozzáadjuk a tojást, a pirospaprikát, az őrölt fekete borsot, belereszeljük a fokhagymát, 1 csapott evőkanál sót és kicsi golyókat formázunk belőlük.
Egy kevés olajon, magas lángon, lepírítjuk őket.
Kiszedjük egy tálcára vagy tálba és félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd a húsos olajban megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, adunk hozzá 1, 5 dl vizet, elkeverjük.
Beletesszük a szárított bazsalikomot, oreganót, 2 teáskanál sót, az 1 evőkanál kristálycukrot, és összekeverjük.
Ebbe beletesszük mostmár a megpírított gombócokat, a zellerlevelet és petrezselyem levelet, majd lefedve hagyjuk főni kis lángon 30 percet.
Figyeljünk oda rá, néha kavarjuk meg.
Ne hogy odaégjen.
Miután letelt a 30 perc, kiszedjük a zellerlevelet és a petrezselyem levelet, majd tálaljuk.
Én spagetti tésztával és sajttal szoktam tálalni.
Ha valakinek 30 perc múltával nem főtte el a vízet kellően, és nem elég sűrű szerinte a szósz, szedje ki a gombócokat és 2 púpos evőkanál keményítőt keverjen ki egy kevés hidegvízzel csomómentesre.
Majd öntse a szószba és keverje, míg be nem sűrűsödik a kívánt állagra.
Tegye vissza a gombócokat és kész.

Gombócos paradicsom szósz