Kenyérlángos Fati módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
500 g búzafinomliszt
7g por élesztő
2,5dl langyos víz
1tk. cukor
1csapott ek. só
1dl olaj
Feltét:
1közepes fej apróra vágott lilahagyma
250 g kockázott császárszalonna
250 g túró
450 g tejföl
250g felkarikázott csabai füstölt kolbász
300 g reszelt trappista sajt
150 g sonka

*

Elkészítés:

Tészta elkészítése: egy magas falú pitlibe beleöntjük a langyos vizet, beleszórjuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük majd hagyjuk pihenni/felfutni 10 percet.
Egy tálba tesszük a lisztet a sóval és jól összekeverjük.
Hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztőt, majd robotgép segítségével összedolgozzuk a tésztát.
Mikor sima egynemű, elválik a tál falától a tészta akkor jó.
Meglocsoljuk a tészta tetejét egy kevés olajjal, hogy ne száradjon ki.
Lefedjük egy konyharuhával és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni egy órahosszát.
Miután letelt az egy órahossza, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki egy általunk választott tepsi méretére.
Az enyém 35*25 ös.
Jól zsírozzuk ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.
Majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.
A tejföl 3/4-dét rákenjük tésztára.
Erre jöhet egy kevés sajt, majd túró, császár szalonna, sonka, kolbász, lilahagyma, a maradék tejföl és az összes reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Lehetőleg figyeljünk néha rá, mert mindenki sütője más hőt bocsát ki.
Tűpróbával is, és kicsit a tésztát megemelve is szoktam nézni az alját, hogy pirosas e.

Kenyérlángos Fati módra