BABOS KÁPOSZTA CSÜLÖKKEL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Mária

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1db sertéscsülök

20dkg fagyasztott fejtett bab
10dkg füstölt szalonna
1fej vöröshagyma ,2 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom
1ek őrölt pirospaprika
1db paradicsom
1db paprika
1 tk őrölt kömény
bors

*

Elkészítés:

Ha füstölt csülköt használunk, akkor előző este beáztatjuk.
Másnap leöntjük az áztatóvizet.
Az áztatott füstölt csülköt nagy fazékba rakjuk.
Annyi vizet eresztünk rá, hogy épp ellepje, és kis lángon főzzük, míg meg nem puhul.
A húst hagyjuk a levében langyosra hűlni.
Kivesszük, kihúzzuk a csontot, a csülköt nagyobb kockákra vágjuk.
A füstölt csülökkockákat csak össszeroggyantjuk a hagymás-paprikás szafttal.
A hideg főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és megfőzzük benne a babot A nyers csülköt felkockázzuk.
Közben a felkockázott füstölt szalonnán világosra pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Rákanalazzuk a paradicsompürét, ismét pirítjuk egy kicsit.
Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, azonnal rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, s puhára pároljuk, majd beleforgatjuk a kockázott nyers csülköt, a bab főzőlevéből öntünk rá és puhára főzzük.
Édesburgonya szeleteket főzünk bele még, ha a hús már puha.
Végül hozzáforgatjuk a puha babot, friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat https://www.
facebook.
com/eletadoetel

BABOS KÁPOSZTA CSÜLÖKKEL