Alapanyag kisokos:

olivaolaj, szűz

Az olívaolaj, különösen a szűz változata, a mediterrán konyha ékkövének számít. Ezt az ízléses és tápláló alapanyagot az olíva gyümölcséből nyerik, amely a Földközi-tenger partjain ősidők óta népszerű. A szűz módszerrel sajtolt olívaolaj 100%-ban természetes, hiszen csak a friss, érett olívát használják hozzá, így megőrzi a gyümölcs zamatos ízét és tápanyagait.

Főzéskor az olívaolaj szüzessége nemcsak az ízvilágot, hanem a tápanyagokban való gazdagságot is jelenti. Kiválóan használható salátákhoz, marinádokhoz és akár pörköltekhez is. Ha mediterrán ételeket készítesz, az olívaolaj messze a legjobb barátod! És tudtad, hogy igazán jól párosítható fokhagymával és citrommal? Ezzel a kombinációval összehozhatod a tökéletes vinaigrette-t, amely bármilyen salátát feldob.

Érdekes tény, hogy az olívaolaj nemcsak az étkezéseink ízét emeli, hanem a bőrünkre is csodás hatással lehet. Számtalan kozmetikai termék alapanyagaként is megjelenik!

A tárolásra figyelj oda: mindig sötét, hűvös helyen tartsd, lehetőleg üvegedényben, hogy megőrizd frissességét. Használat előtt pedig ne habozz kortyolni egy kicsit ki, hiszen a szűz olívaolaj ízletes és aromás, így még a kóstolásához sincs szükség túlbonyolított körülményekre! Tehát, használd bátran, és emeld a főzési élményedet a következő szintre ezzel a fantasztikus alapanyaggal!