Fűszeres-citromos sült pisztráng zöldfűszeres édes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db pisztráng
citromkarikák
salottea hagyma,
kakukkfű,
petrezselyem,
rozmaring
egy-egy narancskarika félbevágva
Oliva olaj
Köret:
2 db édesburgonya
oliva olaj,
só,
bors,
apróra vágott petrezselyem,
kakukkfű
rozmaring
Narancsmártás
1 narancs leve
+ fél narancs reszelt héja
szárított mentalevél
6-7 szem tört borókabogyó

2 dl főzőtejszín
egy teáskanál étkezési keményítő

*

Elkészítés:

2 db pisztrángot megtisztítom, sózom, borsozom.
Egyik oldalát pár helyen beirdalom, ahogy látszik is.
Ide kerültek a félbevágott citromkarikák.
A hasütegükbe került salottea hagyma, kakukkfű, petrezselyem, rozmaring és egy-egy narancskarika félbevágva.
Oliva olajjal megkentem a sütőpapírt és került egy kevés a halak tetejé re is.
180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd pihentetés után tálaltam Narancsmártás 1 narancs levet kifacsarom + fél narancs reszelt héja.
Felteszem a tűzre, fűszereztem, szárított mentalevéllel és 6-7 szem tört borókabogyóval.
Természetesen ebbe is kell só!
2 dl főzőtejszínben elkevertem egy teáskanál étkezési keményítőt és besűrítettem vele a narancslevet.
Pár perc forralás után egy szitán átszűrtem, hogy a fűszerek ne legyenek már benne.
Köret: Az édesburgonyát megtisztítás után vékonyan felkarikázom egy tálba.
Került rá oliva olaj, só, bors, apróra vágott petrezselyem, kakukkfű és rozmaring.
Jól összeforgatom.
Maffin sütőformát vékonyan kiolajozom és a fűszeres burgonyát belehalmozom.
Sütöm

Fűszeres-citromos sült pisztráng zöldfűszeres édes